Dianne, lief knuffeltje

Dianne kwam in maart bij ons binnen met een heel slecht rechteroog. Ze was gevangen omdat ze al een hele lange tijd op straat zwierf. Mensen zagen haar lopen met dat oogje en hebben ons gebeld. Dianne liet zich niet zomaar vangen. Ze rende steeds heel hard weg, maar uiteindelijk is het ons gelukkig toch gelukt.

Onze dierenartsen hebben haar onderzocht, maar er viel helaas niets meer aan haar oog te doen. Het moest worden verwijderd. Haar linkeroog is overigens prima in orde. Dianne paste zich snel aan haar nieuwe gezichtsveld aan en ze vond eigenlijk al vrij snel een huisje.

Dianne startte haar nieuwe leven als binnenkat. En dat vond deze dame heel erg spannend: ze was gewoon een beetje bang in die nieuwe omgeving. Overdag verstopte ze zich, maar ze deed echt wel haar best om zich aan te passen. ’s Avonds, als alles rustig was, is ze zelfs een keer op schoot komen liggen.

Dianne haar nieuwe huisje was haar uiteindelijk te druk. Ze zag op een gegeven moment een open deur en is weggerend. We hebben haar opnieuw moeten vangen. De vorige adoptanten denken dat ze beter tot haar recht komt in een rustiger huis. Ze kwam terug bij ons.

Dianne is een hele grote lieverd. Ze doet geen kip kwaad, maar ze is een beetje onzeker. Dat is niet zo gek, trouwens, vinden wij. Inmiddels is ze al een tijdje bij ons en is ze tot rust gekomen. Een nieuwe omgeving vindt ze gewoon best spannend. Ze heeft een beetje tijd nodig, om goed te wennen en erachter te komen dat in een huis wonen ook heel fijn kan zijn.

Als we haar aaien en knuffelen, vindt ze dat heel erg lekker. Ze geeft dan kopjes terug en ze geniet echt enorm van de aandacht. Als het etenstijd is, wordt ze helemaal stoer en loopt ze miauwend op je af. En ze heeft zo een schattig lief meisjes-miauwtje: dan smelt je echt van haar stoere actie.

Ze kan op een appartement, als ze maar wel buiten op het balkon kan zonnen. Want dat vindt ze echt heeeerlijk… Bij ons ligt ze echt de hele dag op de krabpaal in de katten-ren te soezen. Het balkon moet voorzien zijn van katten-gaas, zodat ze niet van het balkon kan afspringen. Een huis met tuin kan alleen indien die cat-proof is of een katten-ren heeft, anders is ze zo weer weg.

We zoeken voor haar een rustig huis, waar zij zich mag ontplooien tot de lieve poezen-koningin, die ze is. We zoeken rustige mensen, die geduld met haar hebben, die haar laten komen als ze er klaar voor is. Die begrijpen hoe overweldigend alles kan zijn voor een poes, en dat ze zich eerst misschien wel zal verstoppen. Als Dianne eenmaal weet dat alles veilig is, komt het helemaal goed met deze lieverd. Kinderen lijkt ons beter vanaf 12 jaar. Dianne wil niet met andere katten wonen.

Dianne is ong. 6 jaar, gesteriliseerd, gechipt en ingeënt.

Wilt u Dianne ontmoeten? Bel ons op 070 3282828 tussen 11.00 en 16.00

Fotografie © Kate Miller

STEUN ONS! HELP ONS DIEREN ZOALS DIANNE HELPEN!

Recent Posts