El Paso wil echt wel

We werden gebeld dat een zwerfkatje, dat al regelmatig op een voor hem bekend adresje een hapje mee at, mank liep. Aangezien de melders hem niet konden benaderen, hebben we toen een vangkooi geplaatst.

Al binnen een paar dagen zat deze mooie half-besnorde kater in de vangkooi. Hij had inderdaad een dikke, warme poot en wat vechtwondjes. Die rechtervoorpoot bleek ontstoken te zijn, maar gelukkig werd dit met medicijnen en rust snel verholpen. Al met al was El Paso’s conditie behoorlijk slecht toen hij binnenkwam. Hij was door het straatleven verzwakt geraakt en we zijn dan ook blij dat we hem tijdig hebben gevonden.

El Paso is een lieve kater, maar wel nog een beetje onzeker. Als je hem benadert, blaast hij eerst heel hard, gewoon uit angst, maar als je dan met hem gaat babbelen, dan knijpt ‘ie met zijn oogjes naar je en ontspant hij zich. Langzaam knijpen of knipogen betekent in katten-taal: ‘Ik doe niks hoor, alles is goed…’ Inmiddels mag je hem voorzichtig aaien; El Paso vindt dat wel lekker, maar toch ook een beetje eng. Hij heeft namelijk veel behandelingen gehad in het hospitaal, dus hij houdt handen gewoon strak in de gaten…

We denken dat hij een behoorlijke tijd op straat heeft gewoond en daar weliswaar in contact is geweest met mensen die hem voerden, maar toch vrij alleen is geweest. Daarom heeft hij gewoon nog wat meer tijd nodig om weer te wennen aan ‘mensengedoe’ en het leven in een huis. We hebben inmiddels een beetje met hem mogen spelen en dan kijkt hij nieuwsgierig en slaat ‘ie een beetje met zijn poot naar het veertje. Hij wil het echt wel, maar de lieverd is gewoon een beetje bang; Geeft niks hoor, mannetje, we doen het lekker rustig aan. Eten vindt hij heel erg lekker en daar wil hij best een stapje voor wagen…

We zoeken voor hem een heel rustig huis zonder kinderen. Het liefst met een cat-proof tuin, anders kan hij misschien wegrennen als hij schrikt. Een appartement met een balkon kan volgens ons ook best. Een andere rustige kat kan wel samen met hem, denken wij. El Paso heeft mensen nodig die hem lekker laten wennen, en verwennen, veel liefde en rustige aandacht geven, dan komt het vast wel goed met dit aandoenlijke lieve ventje.

El Paso, geschat tussen de 4 en 6 jaar, is gechipt, gecastreerd en ingeënt.

Wilt u El Paso ontmoeten? Bel ons op 070 3282828 tussen 11.00 en 16.00

STEUN ONS! HELP ONS DIEREN ZOALS EL PASO HELPEN!

Recent Posts