Figaro is dol op eten

Toen wij onze knappe Figaro voor de eerste keer zagen, zat hij te trillen in een portiek. Hij bleek daar al de hele dag roerloos zo te zitten. Zijn kopje trilde en hij had tremoren.

De dierenarts kon niet zo snel een oorzaak vinden, dus we hebben hem meegenomen naar het hospitaal om hem eerst even tot rust te laten komen. Hij zat onder de vlooien, maar dat probleem hebben we snel opgelost. Een veilige plek, een warme mand en lekker eten heeft wonderen gedaan, want Figaro knapte heel snel weer op. Hij voelde zich, al binnen een paar dagen, best wel weer ok.

En toen liet ‘ie van zich horen, zeg! Want Figaro wil dus helemaal niet in een hokje zitten. Hij miauwt de hele tijd als ‘ie in zijn hokje zit. We hebben hem, na de eerste vaccinatie, maar gauw naar de kattenkamer overgezet, want dan kon hij in ieder geval lekker loslopen. Nou.. dat hebben we geweten! Figaro is namelijk dol op eten en begon zich als een echte rover te gedragen. Al hengelend, door de tralies, begon hij het eten van zijn buren te stelen. We hebben de inrichting van de hokken, hierdoor, ietsjes moeten aanpassen. 🙂

Figaro is een lieve druktemaker, en houdt ook best wel van een kroeltje op zijn tijd. Je moet hem wel even leren lezen. Als hij genoeg van dat geaai heeft, geeft hij dat met zijn staart aan. Als je dan niet luistert, vindt ‘ie dat irritant en kan hij wel eens wat duidelijker worden. 😉 Da’s vrij normaal kattengedrag trouwens.

Spelen vindt ‘ie ook leuk, maar door de andere katten wordt hij vaak afgeleid. Hij vindt andere katten namelijk heel vervelend: die geven hem stress. Met eten heeft hij een wat competitieve houding, hij verdedigd zijn eten met poot en tand. We zien dit gedrag wel vaker bij ex-zwervers. Dat kan thuis nog bijdraaien, als hij eenmaal weet dat er echt genoeg is.

Figaro wil graag als enigskat worden geplaatst en hij wil heel graag een tuin. Hij is een echte robbedoes, die lekker moet struinen. Fijn op avontuur in de tuin, en dan met een vieze aardesnoet thuis komen en moe neerploffen in een warme mand. Daar kijkt hij enorm naar uit. Kinderen lijkt ons beter vanaf 12 jaar.

Figaro is ongeveer 4 jaar, gechipt, ingeënt en gecastreerd.

Wilt u Figaro ontmoeten? Bel ons op 070 3282828 tussen 11.00 en 16.00

 

STEUN ONS! HELP ONS DIEREN ZOALS FIGARO HELPEN!

Recent Posts