Hedwig wil spelen en veel ruimte

Hedwig liep al een lange tijd buiten rond. Want de mensen die ons belden kenden haar al minstens een half jaar. Ze kreeg eten en water en ging vervolgens weer op pad. Op een dag zagen de mensen dat ze mank liep. Ze leek haar poot wel gebroken te hebben. We werden gebeld en hebben haar naar de dierenarts gebracht.

Hedwig vond de dierenarts helemaal niet leuk en bromde erop los. Ze houdt er gewoon niet van: van dat optillen en als iemand haar zomaar betast. Maar haar poot was gelukkig niet gebroken! Ze had wel bloed aan haar rechterachterpoot en een wond. We hebben haar meegenomen naar het hospitaal en haar poot goed in de gaten gehouden. Met medicatie en rust knapte ze op en al na een weekje hinkte ze niet meer. Ze at goed en ze werd toen al snel geplaatst. Dat was november vorig jaar.

Vorige week is ze teruggekomen. Hedwig verveelde zich zo dusdanig binnen, dat ze op haar vrouwtjes voeten ging jagen. Ze verstopte zich dan, om vanuit haar verstopplekje zo op haar voeten te springen. En ’s nachts was Hedwig heel erg druk, ze rende dan door het hele huis en hapte enthousiast in de voeten van het vrouwtje.

Hedwig heeft veel speeltijd en afleiding nodig. Ze wil graag een tuin om daar haar energie kwijt te raken. Dat zou ook goed zijn voor haar, want Hedwig is nu ietsjes te zwaar. Ze moet echt veel meer sporten, rennen en spelen. En ze krijgt nu dieetvoer om af te vallen, dat vindt ze gelukkig best lekker. Dit vrouwtje heeft ook wat kale plekjes op haar huid: stressplekjes van overmatig likken. Ook daarom is veel spelen en jagen op hengels en speelgoedmuisjes belangrijk voor haar, dat reduceert stress en door te spelen gaat ze zich zelfverzekerder voelen.

Hedwig weet heel goed wat ze wil en wat ze niet wil. Ze komt ook graag op schoot en vindt een aaitje dan wel fijn. Maar niet te lang, dat geeft ze dan aan. Als je dan niet naar haar luistert, kan ze een tik of hapje geven. Dat is vrij normaal katten-gedrag. Niet iedere kat is dol op lange aai sessies.

Maar voornamelijk is deze dame gewoon heel erg speels, lief en dol op mensen. Ze vindt mensen gezellig, geeft kopjes en komt knuffelen. Hedwig is een lieve zelfverzekerde poes: zo eentje met een heerlijk eigen poezen-willetje. 😉 Ze doet graag ‘haar eigen ding’ en kijkt uit naar een nieuw thuis met meer vrijheid.

We zoeken voor haar een huis met tuin. Een huis waar mensen veel met haar spelen en waar geen kleine kinderen wonen. Hedwig is ongeveer 5 jaar.

Wilt u kennismaken met Hedwig? Bel ons op 070 3282828 tussen 11.00 en 16.00

Fotografie © Agnes Ludwig

STEUN ONS! HELP ONS DIEREN ZOALS HEDWIG HELPEN!

Recent Posts