Figaro, knappe tuxedo-kater

Figaro, onze knappe kater in tuxedo. Zijn tekening doet voorkomen of hij altijd zijn beste pak aan heeft. En dat is natuurlijk ook zo! En hij heeft niet alleen zijn beste pak aan, hij doet ook echt zijn best om zijn beste pootje voor te zetten. En da’s niet altijd even makkelijk voor deze jongen, want Figaro vindt het bij ons helemaal niet meer leuk!

Toen wij onze Figaro voor de eerste keer zagen, zat hij te trillen in een portiek. Hij bleek daar al de hele dag roerloos zo te zitten. Zijn kopje trilde en hij had tremoren.

De dierenarts kon niet zo snel een oorzaak vinden, dus we hebben hem meegenomen naar het hospitaal om hem eerst even tot rust te laten komen. Hij zat onder de vlooien, maar dat probleem hebben we snel opgelost. Een veilige plek, een warme mand en lekker eten heeft wonderen gedaan, want Figaro knapte heel snel weer op. Hij voelde zich, al binnen een paar dagen, best wel weer ok.

En toen liet ‘ie van zich horen, zeg! Want Figaro wil dus helemaal niet in een hokje zitten. Hij miauwt de hele tijd als ‘ie in zijn hokje zit. Hij lijkt wel een operazanger, die Figaro!! We hebben hem, na de eerste vaccinatie, maar gauw naar de kattenkamer overgezet, want dan kon hij in ieder geval lekker loslopen. Want dat is nou eenmaal wat deze avonturier wil: actie! Actie, op avontuur en op zoek naar eten. 😉

Figaro is een lieve druktemaker, en houdt ook best wel van een aaitje, zo op zijn tijd. Heerlijk zich even laten aaien en als hij er genoeg van heeft, geeft hij dat gewoon netjes met zijn staart aan. Je moet hem dus wel lezen.. Want als je dan niet luistert, vindt ‘ie dat irritant en kan hij wel eens wat duidelijker worden. 😉 Da’s vrij normaal kattengedrag trouwens.

Figaro wil heel graag een huis met een tuin, want deze jongen is moe van het binnen zitten. Hij wil graag beweging en hij heeft gewoon nog een hoop te doen. We vermaken hem nu met voerpuzzels, want eten is op dit moment alles voor hem! Al hengelend, door de tralies, probeert hij zelfs het eten van de buren te stelen. Figaro is geobsedeerd door eten, maar we zien dit gedrag wel vaker bij ex-zwervers. Dat kan thuis nog bijdraaien, als hij eenmaal weet dat er echt genoeg is en hij het met niemand hoeft te delen.

Wie gunt deze knappe man in smoking, zijn eigen plek? Echt zijn eigen plek, want andere katten, tja.. daar vindt hij gewoon niks aan!

Figaro wil dus graag als enigskat worden geplaatst en hij wil heel erg graag een tuin. Hij is een echte robbedoes, die lekker moet struinen. Fijn op avontuur in de tuin, en dan met een vieze aardesnoet thuis komen en moe neerploffen in een warme mand. Daar kijkt hij enorm naar uit. Kinderen lijkt ons beter vanaf 12 jaar.

Figaro is ongeveer 4 jaar, gechipt, ingeënt en gecastreerd.

Wilt u Figaro ontmoeten? Bel ons op 070 3282828 tussen 11.00 en 16.00

 

 

 

Fotografie © Barbara Smeenk

STEUN ONS! HELP ONS DIEREN ZOALS FIGARO HELPEN!

 

Recent Posts