Mamapoes Sigrid stond er helemaal alleen voor

Deze mooie driekleurige dame is via ons zwerfkatten project gevonden. Ze woonde al een tijdje op straat en had net een nest kittens daarbuiten grootgebracht. We hebben haar en haar kroost gevangen.

De kittens waren al groot en mochten gesocialiseerd en herplaatst worden. Gelukkig is hen een straatleven bespaard gebleven, en gaan ze nu veilig in een warm thuis verder opgroeien. Mamapoes Sigrid bleef bij ons, want ze had een abces aan haar rechtervoorpoot. We hebben haar antibiotica en pijnstilling gegeven en de wond behandeld.

Sigrid was in het begin heel erg overstuur. Er was haar ook zoveel naars overkomen. Ze was ook behoorlijk onder de indruk van alles, dus ‘voorzichtig benaderen’ stond op de verzorgingslijst. En als je haar dan rustig benaderde, was ze eigenlijk gewoon lief. Na een tijdje begon ze te spinnen, en zelfs een beetje te rollebollen…

Onze Sigrid is door het straatleven wel een beetje een tantetje geworden. Ze heeft natuurlijk ook een nestje kittens moeten verdedigen. En ze weet gewoon dat wij mensen niet altijd lief zijn geweest voor haar. Ze kan dan ook soms wat argwanend zijn. Oppakken vindt ze niet leuk: dan is ze de controle kwijt, en dat heeft ze gewoon liever niet.

Maar een lekkere kroel over haar koppie vindt ze inmiddels heerlijk. Ze komt zelfs naar je toe om een knuffeltje te halen. Sigrid is nog jong, dus het komt vast wel goed met haar. Ze heeft nu gelukkig de kans om die andere kant van het leven te gaan ervaren. Dit meisje verdient, net als ieder dier, een onbezorgd leventje.

Siggy is een beetje een ronde dame… een echte tante Pollewop… 🙂 Ze mauwt het hele hospitaal bij elkaar als ze in een hokje moet, want zij weet zelf ook wel dat ze veel meer beweging nodig heeft.

Wie geeft deze knappe jongedame een liefdevol thuis, waar ze mag gaan ontdekken dat het echt wel fijn is om bij mensen te wonen? Sigrid wil graag een tuin, want ze heeft die afleiding nodig. We raden aan haar eerst een lange tijd binnen te houden, om een band op te bouwen met haar. Kleine kinderen en andere dieren zijn geen match.

Sigrid is ongeveer 2 jaar, gesteriliseerd, ingeënt en gechipt.

Wilt u Sigrid ontmoeten? Bel ons op 070 3282828 tussen 11.00 en 16.00

STEUN ONS! HELP ONS DIEREN ZOALS SIGRID HELPEN!

Fotografie @Kate Miller

Recent Posts