Mike, lieve doerak

Tussen de wilde zwerfkatten liep onze Mike. Ooit opgegroeid in een thuissituatie, is Mike op een gegeven moment begonnen aan de loodzware taak om te overleven op straat. Hoe hij daar terecht is gekomen, is natuurlijk een raadsel. Wel was voor ons al snel duidelijk dat Mike geen ‘in het wild geboren kat’ was, maar gewoon een verwilderde huiskater. Waarschijnlijk heeft hij best wel een tijd op straat geleefd.

Toen we hem vingen, was hij eerst een beetje bang en boos. Hij had wat tijd nodig om ’om te schakelen’, maar na enige tijd herinnerde ook Mike zich dat hij ooit een huiskater is geweest. Hij begon contact te maken, liet zich aaien, begon te spelen met speelgoedmuisjes en hengeltjes. Mike werd weer helemaal vrolijk.

Deze jonge gezonde 3-karige kater bruist van de energie. Hij wil heel erg graag spelen en als je niet met hem speelt, nou-ja dan gaat ie wel met jou spelen. Mike heeft dan ook afleiding nodig. Hij heeft het liefst een spannende tuin waar hij lekker kan ravotten, of misschien zelfs wel een speelmaatje. Kastjes, hoekjes, gaten en kieren, alles moet bekeken en besnuffeld worden. Mike wil lekker rennen, klimmen in een boom en verstoppertje spelen ….Een lekkere ondeugende doerak is het, die de wereld uitermate spannend vindt en meent dat alles en iedereen speelbaar is. De waterkraan is zijn grote favoriet. Dat ‘stoere kantje’ komt nog van zijn leven op straat, geen keurig bakje voor onze Mike, nee, een lekkere stevige straal uit de kraan is toch veel lekkerder! Naast de waterkraan is Mike ook helemaal verzot op eten, dat zien we wel vaker bij ex-zwervertjes…. Zijn grote speurneus vindt echt elk lekker hapje. Vanwege zijn enthousiaste karakter, denken we dat kleine kinderen geen match is.

Mike is lief, speels, een tikje eigengereid en een heuse wereldontdekker. Hij is onze lieve doerak en wil zo graag weg uit zijn hokje. Hij zal vast na een wilde speurtocht in de tuin uitgeteld naast je op de bank komen liggen. Maar dat hij eerst zijn energie kwijt moet, dat is een feit. Wie heeft die spannende tuin en een heerlijk warm thuis voor onze lieve energieke jongen?

 

Foto’s © Kate Miller

STEUN ONS! HELP ONS DE DIEREN ZOALS MIKE HELPEN!

 

Recent Posts