Minx, lekker tantetje

 In Asieldier van de maand, Asieldieren

We kregen een melding dat een kat kreupel liep en de rechter voorpoot niet kon gebruiken. Toen we Minx onderzochten, liet ze dit amper toe. Haar poot was helemaal opgezwollen en ze had er enorme pijn aan. Er zaten twee oude wondjes bij haar elleboog, ze had koorts en ze liet haar derde ooglid zien. Dit meisje voelde zich echt beroerd.

Minx had namelijk al een forse ontsteking en dat kwam door een oude bijtwond. Ze heeft waarschijnlijk gevochten met een andere kat. Ze kreeg medicatie en een zacht ligplekje, want Minx moest rusten. Na een weekje was haar poot al niet meer dik en voelde ze zich gelukkig weer beter.

Minx vindt het helemaal niet leuk bij ons. Dat gepluk van de dierenarts, daar houdt ze gewoon niet van. Medicijnen vindt ze vies en die wil ze gewoon niet. En optillen vindt ze spannend, het gaat wel steeds beter, maar het gevoel dat ze de controle kwijt is, dat vindt ze niet fijn. Dit meisje wil namelijk graag zelf bepalen wat ze doet. Minx is een klein poesje, maar zo klein als ze is…..  ze is een echt tantetje. Minx weet namelijk heel goed wat ze wel en wat ze niet wil.

Ze is ook een heel nieuwsgierig poesje. Ze wil graag zien wat je allemaal aan het doen bent en komt altijd even meekijken en aan je snuffelen. Minx is nog wat voorzichtig met mensen. Maar ze laat zich wel lekker aaien en eet brokjes uit je hand. Voor die brokjes krijg je zelfs een lekker kopje, maar ze geeft ook aan wanneer het haar te veel wordt. Dan kan ze een tikje geven. Een beetje rollebollen op de grond vindt ze ook heerlijk en van spelen met een hengeltje of muisje wordt ze helemaal blij… Soms lijkt ze, met spelen, niet helemaal te snappen dat ze met de hengel moet spelen in plaats van met je hand. Dus dat is een kwestie van veel oefenen en trainen met haar nieuwe personeel.

Deze dame is wel wat gestrest bij ons, want ze houdt niet van andere katten. Ze kreeg op een gegeven moment ook last van haar darmen. We hebben haar hypo-allergeen voer gegeven en daarmee zijn haar darmen wat meer tot rust gekomen. Minx vindt dat eten eigenlijk best lekker. Doordat ze wat gestrest is kan ze soms pittig reageren. We hebben dit wel vaker meegemaakt bij gestreste katten en vaak zie je dat ze in een thuissituatie bijdraaien. Zeker in een thuis, zonder al die ellendige katten om ze heen. Ze heeft mensen nodig die haar rustig laten wennen en haar een beetje tijd geven. Dan komt het vast wel goed met dit knappe dametje.

Minx wil graag een huis met tuin. Kleine kinderen en andere dieren zijn geen match. Ze is ongeveer 1 jaar jong, gesteriliseerd, ingeënt en gechipt.

Wilt u kennismaken met Minx? Bel ons op 070 3282828 tussen 11.00 en 16.00

 

Fotografie © Barbara Smeenk en intern

STEUN ONS! HELP ONS DIEREN ZOALS MINX HELPEN!

 

Recent Posts