Paablo, de grote boef

Paablo was boos! Heel erg boos en onder dat stoere uiterlijk eigenlijk ook best wel bang. Maar dat laat je natuurlijk niet merken. Voor geen goud! Dus het werd grommen, slaan en bijten…

Zo was deze 5-jarige kater toen hij bij ons binnen kwam en de dagen erna veranderde er maar bar weinig. Paablo was door ons opgehaald omdat hij heel erg mank liep en hij zat ook nog eens onder de verse wonden. Stoere Paablo had namelijk gevochten op straat, dat doe je gewoon als rasechte straatschooier. Andere katten in zijn territorium duldt hij echt niet en dan wordt hij boos en dan wordt het knokken. Ook bij ons binnen bleef hij onrustig, hij hoorde al die andere katten en dat vond hij helemaal niet leuk.

Paablo, vernoemd naar Pablo Escobar, ooit de grootste boef van Zuid-Amerika, is een ex-zwervertje die iemand nodig heeft die hem tijd, respect en rust geeft. Iemand waar hij gewoon bij mag wonen en mag zijn ‘wie hij is’. Hij wil namelijk graag zijn eigen gangetje gaan en houdt er niet van om ‘gecontroleerd’ te worden. Een tikje corrupt is die kleine donder wel: voor een lekker snoepje is ‘ie best bereid je tegemoet te komen! 😉

Veel stoere ex-zwervers kunnen in een thuissituatie enorme grote lieverds worden, als het baasje de kat maar in zijn waarde laat en veel aandacht en liefde geeft. We hebben tenslotte gemerkt dat Paablo soms zelfs van een kriebeltje houdt, maar omdat hij gewoon niet echt weet wat er daarna gebeurt, neemt hij het zekere voor het onzekere en wil hij nog wel eens van zich af slaan. Maar vaak zijn juist diegene met de grootste mond, degene met het kleinste hartje.

Paablo heeft zo’n lekker snoetje en geeft inmiddels ook al kopjes. Wij denken dat er onder dat stoere gedoe gewoon een echte lieverd zit verstopt. Dit ventje kan soms kijken alsof hij er helemaal niks meer van snapt. In de war zit hij dan bij ons in een hokje en mauwt erop los. En hij mag loslopen in zijn kamer hoor, maar dat vindt hij soms gewoon nog een beetje eng. Wie geeft deze stoere schurk zijn veilige forever home? Wie geeft hem die ruimte en rust die hij zo nodig heeft? Wie helpt hem weer te vertrouwen?

Paablo met andere dieren of kinderen is geen match. Hij wil graag een tuin, zodat hij heerlijk kan jagen en rollebollen in de zon. Want dat is deze heerlijke boef zo gewend.

Paablo is bij ons gecastreerd, ingeënt en gechipt.

Wilt u kennismaken met Paablo? Bel ons op 070 3282828 tussen 11.00 en 16.00

 Foto’s © Kate Miller

STEUN ONS! HELP ONS DIEREN ZOALS PAABLO HELPEN!

 

Recent Posts