Tyche komt haar aaitjes halen

Een jong lapjespoesje was bij mensen binnen gelopen, en mocht daar een paar dagen blijven. Navraag in de buurt wees uit dat niemand haar kende. Ze was ook niet gechipt. Tyche had wat vreemde plekjes op haar lijf, dus we werden gebeld.

Tyche had last van een ontstoken huid en ze had een dikke ontstoken kin. Vermoedelijk is dit ontstaan door overmatig krabben. Ze had namelijk last van een allergische reactie. Waar dit precies door is gekomen, weten we niet. We zijn met een kuur gestart en na enkele weken was haar huid weer helemaal genezen. Tyche vond het allemaal niet leuk. Al dat gepeuter aan haar lijf, nou…  daar houdt zij gewoon niet zo van.

En toen werd ze ook nog eens krols. Ze lag languit in haar hokje te schuren tegen van alles en nog wat aan. Ze stak haar bips in de lucht en was heel erg rusteloos. Arme Tyche was compleet de controle kwijt en miauwde heel hard. Haar instinct en hormonen gingen volledig met haar op de loop. Want eigenlijk houdt ze helemaal niet zo van andere katten. We hebben haar gesteriliseerd en daarna kwam ze gelukkig snel weer tot rust.

Tyche is nog wat wantrouwend. We hebben haar natuurlijk ook steeds geplaagd met behandelingen en dat was ze gewoon zat. Ze is een heel lief jong poesje, maar ze geeft wel duidelijk aan wanneer ze zich niet meer op haar gemak voelt. Ze kan dan blazen of grommen. Soms gebruikt ze zelfs haar pootjes om aan geven dat ze er klaar mee is. Gelukkig doet ze dit meestal zonder nagels.

Inmiddels mag Tyche lekker loslopen en van de buitenren genieten, en begint deze knapperd zomaar een beetje speels te worden. We geven haar lekker de ruimte, en nu komt ze gewoon zelf haar aaitjes halen. Zolang alles maar op haar voorwaarden gaat en ze kan weglopen als ze dat wil. Dat is beter, hè meisje! Lekker vrij zijn en weer fijn de controle terug hebben…. We denken dat ze in haar eigen huisje wel zal bijdraaien. Ze is natuurlijk ook nog jong, nog niet eens een jaartje oud.

Ze kan andere katten helemaal niet verdragen en is heel erg gestrest van de drukte van haar soortgenoten. Haar humeur is daamee ook naar het 0-punt gedaald en ronduit slecht te noemen. Haar plaatsing loopt hierdoor ook wat stroef, want ze doet nou niet echt lief tegen potentiële nieuwe baasjes. We zoeken een ervaren katten-mens die haar die kans wil geven. Die door haar brommerige voorkomen heen kan kijken, en die haar thuis heel erg veel tijd en ruimte geeft om te wennen.

Tyche is ongeveer 1 jaar, gesteriliseerd, gechipt en ingeënt. Ze kan zowel in een huis met tuin als op een  appartement met fijn balkon wonen. Als ze een tuin krijgt, moet ze wel eerst een lange tijd binnen blijven, totdat ze helemaal op haar gemak is. Ze wil echt niet met andere katten wonen! Kinderen lijkt ons beter van 12 jaar.

Wilt u Tyche ontmoeten? bel ons op 070 3282828 tussen 11.00 en 16.00

Fotografie © Kate Miller

STEUN ONS! HELP ONS DIEREN ZOALS TYCHE HELPEN!

Recent Posts